Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Filmy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie znalazlem innego pasujacego dzialu, wiec pisze tutaj, jezeli jest zly dzial to prosze o przeniesienie.

Chciałbym zaczac nagrywac i wrzucac filmy na yt, nie ze z partnerem tylko dla wlasnej satysfakcji.

I chcialbym zebyscie mi pomogli w doborze programow.

Czym najlepiej nagrywac filmy z gier, w czym obrabiac i w czym konwertowac.

Posiadam Actiona i Camtasie 8.

nagrywam z gier na full detalach i na full hd w actionie.

Ale po eksportacji pliki duzo waza, ma ktos jakies porady by wazyly mniej ?

I ile taki film np. 30minutowy powinien wazyc w full hd ?

Nie jestem tu po to by zbierać lajki czy tam plusy, jestem tu, aby dzielić się swoja wiedzą z tymi której jej potrzebują,

Lub zasięgać porad od lepszych i bardziej doświadczonych ode mnie :)

netuy.jpg

Opublikowano

30 minutowy film w full HD może ważyć z tego co się orientuje od 750 MB do nawet 1,5 GB,

Do obrabiania filmów można użyć różnych programów na przykład programu Virtualdub

A do nagrywania Action lub Camtasia to dobre programy, dobrą darmową alternatywą dla tych programów jest Ashampoo Snap ale płatne programy znacznie go przewyższają

Staram się pomagać w sprawach programów komputerowych.

Opublikowano

Ja nagralem w Actionie i zeksportowalem ten film rowniez w actionie, i waga byla 7 gb, filmu 30minutowego.. A gdy jeszcze go obrobilem w camtasi to wynosil z 11 gb..

I tutaj bardziej chcialbym sie zapytac co robie zle, ze mam taka wielka wage.

Nie jestem tu po to by zbierać lajki czy tam plusy, jestem tu, aby dzielić się swoja wiedzą z tymi której jej potrzebują,

netuy.jpg

Opublikowano

Nie lepiej go zrenderować w vegasie czy tam camtasi? Skoro chcesz żeby film był dobrej jakości to musi coś ważyć. Oczywiście da się go jakoś zmniejszyć do 5 GB ale wtedy jakoś 480p.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Nie lepiej go zrenderować w vegasie czy tam camtasi? Skoro chcesz żeby film był dobrej jakości to musi coś ważyć. Oczywiście da się go jakoś zmniejszyć do 5 GB ale wtedy jakoś 480p.

No tak, ale takiego filmu np. co ma 5gb to nawet bufor nie ogarnia na yt przy 1080. Z Vegasem mam jakies problemy a w camtasi waga rosnie na taka sama jak przed eksploratacja prawie. Np. mam film 42min wazy 37gb, zeksploratowalem go, wazy 9gb, teraz zrenderuje bd z 15 gb. Na yt wrzucanie z 10h, a tego i tak sie nie bd dalo obejrzec. Chyba ze lte 150mb..

netuy.jpg

Opublikowano

Nagrywaj Dxtory ( najlepszy program ! )

Montuj i renderuj w camtasia studio .

Sprawdze zaraz.

/edit.

Jakies nieogarniete to, a nie jest to czasem takie jak fraps? Bo j uz wole frapsa niz to

netuy.jpg

Opublikowano

Filmy z actiona ważą dużo :O. Ustaw jakoś 720p i nagraj coś przez 5 minut i napisz ile waży filmik.

Jutro porownam 1080 , a 720, bo dzis juz zbytnio czasu nie mam. Nagram ten sam moment, np. jakas misje z jakiejs gry :) i jutro napisze jak to wyszlo .

netuy.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...